Naslovnica Biznis Prošlo je skoro godinu dana: Kako je potrošeno 55 miliona KM za...

Prošlo je skoro godinu dana: Kako je potrošeno 55 miliona KM za Srpska open?

Sljedećeg mjeseca navršava se godina dana od teniskog turnira Srpska Open, a Vlada Republike Srpske i dalje odbija da saopšti kako su potrošili 55 miliona narodnog novca.

Ovo je rekao šef Kluba poslanika PDP u NSRS Igor Crnadak, ističući da premijer Višković, iako su mu na zakonom propisani način postavljena poslanička pitanja i dalje neće da objavi imena firmi koje su bile angažovane za turnir i iznose novca koji su isplaćeni.

– Ovo dodatno podstiče ozbiljne naznake da su fakture za Srpska Open bile “naduvane” i da su građani Republike Srpske opljačkani tokom priprema za ovaj turnir – kaže Crnadak.

Ističe da je Srpska Open je bio sportski događaj koji je privukao hiljade turista i koji je imao pozitivan efekat za promociju i Banjaluke i Republike Srpske i da se ne smije dozvoliti da bude u sjeni sumnje da su izvođači radova veliki dio uplaćenog novca vraćali pojedincima iz vlasti u gotovini.

– Zato ćemo narednu sjednicu Narodne skupštine iskoristiti da još pojačamo pritisak na predsjednika Vlade da saopšti koliko je koštala svaka stavka za Srpska Open, koja firma je dobila koji posao i koliko je novca plaćeno – poručuje Crnadak.

Povodom afere Srpska Open, Dan prevara i obmana SNSD koji PDP obilježava svakog 28. u mjesecu, u aprilu će biti obilježen 23, tačno na dan kada je prošle godine održano finale turnira.