Naslovnica Globus DETALJI FEMICIDA IZ SRBIJE: IMAO ZABRANU PRILASKA SUPRUZI, MAJKA POKUŠALA DA JE...

DETALJI FEMICIDA IZ SRBIJE: IMAO ZABRANU PRILASKA SUPRUZI, MAJKA POKUŠALA DA JE SPASI..

Nada Č. (75) ubijena je sinoć u porodičnoj kući u selu Rakovac kod Beočina kada je pokušala da spasi svoju ćerku Draganu R. (47) koju je nožem izbo bivši suprug Branislav Radić (48) i to u trenutku dok mu je bilo zabranjeno da prilazi Dragani. Prema pričama rođaka, Nada je pokušala da pomogne ćerki, vidjevši da ju je Radić napao, ali je i ona ubijena.

Kako je za „Blic“ ispričao rođak ubijenih Nade i Dragane, sinoć je Branislav, koji je imao zabranu prilaska u odnosu na bivšu suprugu, prošao pored pasa jer su ga poznavali, razvalio je ulazna vrata i odmah u prvoj sobi ubio nožem svoju bivšu suprugu Draganu, a odmah zatim i njenu majku Nadu koja je istrčala iz druge sobe da je spasi.

„Cijela kuća je krvava, još ne možemo da dođemo k sebi“, priča za „Blic“ rođak pokojnih Dragane i Nade koji je došao da smiri pse i da ih nahrani dan poslije tragedije.

Dodaje da je Branislav inače poznat kao “kavgadžija, nije mu bilo teško da se potuče i zbog najmanje prepirke, a svi znaju da je bio alkoholičar.

Cijelo selo znalo je da Dragana dugo trpi nasilje u porodici.

 

„Upravo zbog svega toga, to nije zaobišlo ni porodične odnose, tako da je često bio nasilan prema Dragani, tako da je zbog nekoliko tuča u kući zaglavio i u pritvoru i dobio zabranu prilaska kući. To dugo traje nasilje. Svaki put je Dragana prijavljivala i preplakala je pola vremena provedeno sa njim“, priča komšija.

Podsjetimo, Branislav je nakon zločina pozvao policiju i sačekao ih u kući gdje je ubio bivšu suprugu i taštu. On se, prema nezvaničnim saznanjima, trenutno nalazi na detoksikaciji.

Kod uhapšenog muškarca je pronađen nož, dok su zatečena tijela u porodičnoj kući imala vidljive povrede nanesene ovim hladnim oružjem.

Branislav je izdržavao uslovnu kaznu u trajanju od 10 mjeseci zbog porodičnog nasilja.