Naslovnica Globus Drama u Crnoj Gori: Muškarac prijeti eksplozivom, evakuisana zgrada

Drama u Crnoj Gori: Muškarac prijeti eksplozivom, evakuisana zgrada

Barska policija evakuisala je stanare zgrade u ulici Maršala Tita u Baru zbog prijetnje, za sada nepoznatog muškarca, da će aktivirati eksploziv, saopšteno je portalu RTCG iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije. On se predstavio medijima kao Edin Begzić i kazao da neće odustati dok se radnicima “Primorke” ne isplati novac.

Blokirana je i ulica u kojoj se nalazi poslovnica banke NLB, piše RTCG.

Muškarac koji prijeti da će aktivirati bombu, zalijepio je na vratima poslovnice banke natpis “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

On se predstavio kao Edin Begzić i medijima je dostavio YouTube snimak na kom se obraća političarima i Vladi.

“Ukoliko je ovaj video ugledao svjetlost dana, to znači da sam uspio u svojoj namjeri da preuzmem filijalu lopovske NLB banke. Lopovske kažem, jer je uspjela uz pomoć države da ukrade pare od poštenog naroda i radnika firme Primorka iz Bara još davne 2010. godine”, kazao je Begzić u videu.
Sve što treba nadležni da urade je, kaže on, da pozovu direktora NLB banke i kažu da u što kraćem roku isplati pare radnicima Primorke sa kamatom koja ih sljeduje nakon 12 godina.

“Imam veliku namjeru da se borim do kraja, sa sobom ću imati masku za zaštitu od suzavca i dima, pancir, pištolj sa mecima, molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač, da to kažem. Na napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije”, kazao je on u snimku.
Potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću poručio je da ako pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, da će biti odgovorni za “haos koji nastane”.

“Među ovim radnicima su moji otac i majka, ljudi koji su mi život dali i koji su se borili za mene. Ja sam itekako spreman da se borim za njih, i još sam spremniji da dam život za njih”, poručio je Begzić.
Kako je saznao RTCG iz OKC-a policija trenutno pregovara sa njim.

Portal Feral Bar prenosi da u poslovnici nema nijednog službenika banke. Kako saznaje portal Feral.bar, osoba je prije početka radnog vremena poslovnice na ulazu poručila radnicima “da se sklone” i da ne ulaze u svoje radne prostorije.