Naslovnica Sport Hoas zbog pisma Razije Mujanović. UO Košarkaškog saveza zakazao sjednicu, pozvan i...

Hoas zbog pisma Razije Mujanović. UO Košarkaškog saveza zakazao sjednicu, pozvan i Čolan

Nakon što je Raport objavio da Razija Mujanović poslala pismo UO Košarkaškog saveza BiH, pljušte reakcije.

Mujanović je potvrdila pisanje Raporta jutros kada je objavila pismo koje je poslala. U njemu ona optužuje sekretara Amera Čolana za torture i bahato ponašanje.

Boris Spasojević, predsjenikom UO Košarkaškog saveza BiH, potvrdio je za N1 da će se o cijelom slučaju raspravljati ubrzo.
“Sazvat ćemo sjednicu UO u novoizabranom sazivu i raspravljat ćemo o svemu da vidimo gdje to ide bh. košarka. Moramo ocijeniti da li je ono što smo vidjeli u Australiji zapravo bio uspjeh, ili ne. Naravno, pozvat ćemo gospođu Mujanović kako bi i lično iznijela ono što su problemi sa kojim se suočavala reprezentacija, a pozvat ćemo i Amera Čolana, koji će imati također pravo da kaže šta želi”, tvrdi Spasojević.

Sjednica Upravnog Odbora Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine trebala bi biti održana za desetak dana.

Razija Mujanović je u pismu navela kako Čolan od nje traži da na radnom mjestu bude od 8 do 16 sati. Pored toga, ona je iznijela niz nepravilnosti i bahatosti koje Čolan provodi. On se do sada nije oglašavao.

“I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze”, navela je Mujanović.