Naslovnica Top vijesti Kako Naša stranka pokušava SDP-u poturiti skalameriju koja je nikla Mandiću pred...

Kako Naša stranka pokušava SDP-u poturiti skalameriju koja je nikla Mandiću pred nosom?

Nije više nikakvo čudo da u centru Sarajeva niču objekti, čitave zgradurine i druge skalamerije pa da se poslije svi pitaju kako i zašto, a vlasti se peru tvrdeći da nikakve dozvole nisu dale.

Najnoviji primjer jeste famozni led ekran koji je izronio kod Mosta Suade i Olge.

Skalamerija je nikla preko noći, a usred Općine Centar koju vodi Srđan Mandić, još uvijek kadar Naše stranke.

Nakon što se javnost zgrozila Mandić je kao reagirao te uglavnom problem svalio na druge nivoe vlasti, prije svega Grad Sarajevo.

Mandić je, a u tome su ga pretile i druge kolege iz Naše stranke, tvrdio da je Grad Sarajevo odnosno Benjamina Karić dala dozvolu. Ona je to odlučno negirala ustvrdivši da Grad jeste dao dozvolu, ali ne za ono što je pred Mandićevim očima niklo i nikako ne tu gdje na kraju postavljeno.

Da se ne radi o običnom prebacivanju odgovornosti nego o hinjskom političkom ratu, pokazuje nekoliko stvari.

Očito kampanja Naše stranke ne ide onako kako su to i zamišljali, odnosno sve ankete ukazuju na veliki pad koji će ova stranka doživjeti. Tome u prilog govori i poruka koju je predsjednik ove stranke Edin Forto poslao članstvu da se fokusiraju samo na Sarajevo, jer u drugim dijelovima BiH nemaju šanse. A, glavni konkurent NS-u u Sarajevu može biti samo SDP.

I tako je krenulo poturanje led ekrana partnerima. Naime, nakon što je Mandić jučer kazao da će led kran biti uklonjen, Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, pohvalio je stranačkog kolegu, a usput popljuvao Hasana Tanovića, načelnika Općine Novo Sarajevo koji je nedavno prešao u SDP.
Kosovac je tako ustvrdio da dok Mandić (odnosno Naša stranka) reagira na divlju gradnju, nedaleko od Centra SDP-ov načelnik to dozvoljava, ilustrujući svoju tvrdnju fotografijom neuporedivo manjeg led ekranom koji je postavljen na drugom kraju Vilsonovog šetališta.

Cijelu priču NS je iskoristio za promociju svojih politika na štetu koalicionih partnera predstavljajući sebe kao partiju koja se bori protiv nelegalne gradnje i koja ‘hitno’ i ‘promptno reagira’.

Međutim, iz Naše stranke ne spominju, naprimjer, slučaj Skenderije. Ovaj kulturno-sportski centar unakažen je plakatima i bilbordima stranaka, a najveći dio zauzimaju upravo glave kadrova Naše stranke. Sumnjivo i nakaradno postavljene plakate odobrio je direktor koji dolazi upravo iz Naše stranke – Damir Petrinić.
Još jedan primjer koji pokazuje da NS nije bila raspoložena za rješavanje divljeg postavljanja političkih plakata u vrijeme predizborne kampanje govori i podatak da Fortina vlada nije nikad htjela usvojiti inicijativu Adnana Štete (SDP) po kojoj bi se ovo pitanje riješilo tako što bi plakati mogli biti postavljani samo na jasno naznačenim mjestima.