Naslovnica Nekategorizirano Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu: Nezadovoljni su...

Medicinski radnici će ipak blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu: Nezadovoljni su zbog kašnjenja plata i blokade računa

Doktori medicine i stomatologije Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu, nezadovoljni zbog kašnjenja plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova u petak su stupili u generalni štrajk, a za utorak, 30. novembra oko podne, najavili blokadu magistralne ceste M17.
Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz.
Po riječima predsjednika Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfana Jazvina, okupljanje članova tog sindikata, zdravstvenih radnika i građana općine Konjic predviđeno je u utorak, u 12 sati ispred Opće bolnice.

Kako je najavio, prosvjednici bi trebali prvo proći ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj kod Konjica.

Jazvin dodaje da će blokirati magistralnu cestu M17 čak i ako se u ponedjeljak deblokira račun i isplate plaće jer se, smatra da se za tri mjeseca može dogoditi isto.

Također je dodao da će zdravstveni radnici zajedno s kolegama iz Mostara, u slučaju da se njihovo pitanje ubrzo ne riješi, održati prosvjede ispred zgrade Porezne uprave, Vlade HNŽ-a i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Mostaru.