Naslovnica Globus Mrtav čovjek kojeg je našao novinar iz Pirota je vozač iz Turske

Mrtav čovjek kojeg je našao novinar iz Pirota je vozač iz Turske

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović uspio je da dođe do mjesta gdje se jučer popodne prevrnuo vagon iz kog je iscurio amonijak.
Navodi da je na mjestu događaja zatekao beživotno tijelo muškarca, što je odmah prijavio Hitnoj pomoći. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, riječ je o turskom državljaninu, najvjerovatnije vozaču kamiona. Paunović je uspio i da napravi snimak voza, ali je ubrzo morao da se povuče, jer je, kako kaže, osjetio tegobe usljed povišene koncentracije amonijaka.

Tijelo muškarca čiji identitet još nije utvrđen, zatekao u blizini lokomotive, i o mrtvom čovjeku je odmah obavijestio Hitnu pomoć i Prijemno odjeljenje Opšte bolnice u Pirotu, dok vezu sa policijskim načelnikom i gradonačelnikom Vladanom Vasićem nije uspio da dobije, piše N1.

Preminuli vozač iz Turske

Prema nezvaničnoj informaciji iz PU Pirot radi se o turskom državljaninu, prenio je portal Pirot Plus Online. Kako se navodi, pretpostavlja se da je vozač šlepera i da je u nastojanjima da pobjegne, najvjerovatnije, pao sa mosta ili se ugušio pored pruge u pokušaju da se spasi.

Kaže i da je prišao da snimi lokomotivu koja je i dalje radila, ali da je, kako se približavao vagonima, počeo da osjeća tegobe zbog čega je morao da se vrati natrag. Zbog problema koje je osjećao, intervenisala je ekipa pirotske Hitne pomoći.

Paunović je na portalu Pirot Plus Online objavio detaljniju reportažu sa lokacije na kojoj je došlo do iskluznuća vagona sa amonijakom.

„Put je blokioran. Usput sam sretao napuštene automobile poslije sinoćnih lančanih sudara. Na desnoj strani na Koridoru bila je kolona šlepera koji su tu ostali od sinoć. Vozači su transportovani u Pirot“, navodi Paunović u reportaži.

Na portalu je opisao i „susret“ sa povišenom koncentracijom amonijaka na mjestu događaja.

„U daljini sam vidio lokomotivu. Upaljenih svjetala. Teškom mukom, uz bauljanje i padove izašao sam na prugu. Cisterna koja je isklizala vidjela se u daljini. Poslije dvadesetak metara, odustao sam. Osjećao sam probleme u grudima. Bol u ruci i nozi od čestih padova“, naveo je Paunović.

U Pirotu je na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona, a škole, vrtići i javne ustanove danas ne rade.

Reporter N1 iz Pirota javlja da je otrovni vazduh, odnosno gas amonijak, prema nezvaničnim saznanjima, još uvijek prisutan na području oko Staničenja, sve do ulaza industrijske zone Pirota.

U Pirot je, dan poslije nesreće, stigao i ministar saobraćaja Goran Vesić koji je poručio da nema razloga za paniku zato što je situacija pod kontrolom, ali ima razloga za oprez zato što incident nije završen i zato što nisu sanirane sve posljedice.

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo se tek saopštenjem, navodeći da prati na terenu između Pirota i Bele Palanke poslije izlivanja amonijaka iz cisterne na toj deonici, navodi N1.