Naslovnica Top vijesti MUP TK: UHAPSILI SMO VOZAČA KAMIONA KOJI JE POKUŠAO POBJEĆI NAKON NESREĆE...

MUP TK: UHAPSILI SMO VOZAČA KAMIONA KOJI JE POKUŠAO POBJEĆI NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO 75-GODIŠNJAK

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-4, u mjestu Miričina, grad Gračanica, poginula je jedna osoba, a jedna je uhapšena.

Nesreća se desila oko 07:45 sati, a zbog nje je saobraćaj do 11,30 sati bio u potpunosti obustavljen.

Iz MUP-a TK su danas objavili detalje nesreće. Kažu da su uhapsili vozača kamiona koji je pokušao pobjeći poslije saobraćajne nesreće.

“U saobraćajnoj nesreći su učestvovali teretno motorno vozilo “Volvo” sa priključnim vozilom kojim je upravljao V.C. (53) iz Bratunca, motorno vozilo “Opel Corsa” kojim je upravljao A.J. (75) iz Male Brijesnice i “Škoda Fabija” kojim je upravljala S.K. (37) iz Tešnja.

Nakon što se dogodila saobraćajna nesreća, kamiondžija V.C. se vozilom udaljio sa mjesta događaja, nastavljajući kretanje skupom vozila, nakon čega je u Gračanici, u ulici Branilaca Grada, zaustavljen od strane policijskih službenika PS Gračanica.

U nesreći je na licu mjesta poginuo vozač koji je upravljao vozilom Opel Corsa A.J. (75), čiju je smrt na mjestu događaja konstatovao ljekar SHMP DZ Gračanica.

Vozačica vozila Škoda Fabia S.K. iz Tešnja i saputnica u “Opel Corsa”, S.J. (68), zadobile su tjelesne povrede o čijoj se težini ljekar u SHMP DZ Gračanica nije izjasnio, te su iste upućene u Opću bolnicu Gračanica, gdje su zadržane na liječenju.

 

Uviđaj na mjestu nezgode, koje su obezbjedili policijski službenici PS Gračanica, obavili su dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i policijski službenici OKP PU Gračanica, te je data i naredba za obdukaciju smrtno stradalog A.J., a provode se i druge radnje po nalogu i pod nadzorom tužiteljice.