Naslovnica Magazin NA INTERNETU ISMIJAVAJU SDP-OVOG ZASTUPNIKA: “BABO BACIO CIGARE”

NA INTERNETU ISMIJAVAJU SDP-OVOG ZASTUPNIKA: “BABO BACIO CIGARE”

Brojni korisnici Facebooka i Twittera su napravili interesantne fotomontaže, a neki su otišli i korak dalje pa su pisali pjesmice.

Predsjednik u ostavci Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo i zastupnikom SDP-a u Skupštini KS Kenan Magoda izjavio je jučer da “roditelji koji ne konzumiraju alkohol i cigare, trebali bi imati novac djeci za skijanje”.

Magoda je uputio inicijativu Skupštini KS da produži zimski raspust školarcima, kako bi učenici u KS mogli uživati u zimskim sportovima i aktivnostima na planinama piše Avaz.
Veliki broj roditelja je komentirao da su te aktivnosti za djecu preskupe, te da ih brojni ne mogu priuštiti.
– Većina njih su pušači i konzumiraju alkohol. Apelirao bih neka samo ostave cigarete i alkohol i kasiraju 300 KM svojoj djeci za skijanje. Oni koji to ne konzumiraju, taj novac bi trebali imati – rekao je Magoda.

Nakon ove skandalozne izjave društvene mreže gore. Brojni korisnici Facebooka i Twittera odlučili su da naprave interesantne fotomontaže.
Jedan korisnik Facebooka je otišao i korak dalje pa je napisao pjesmicu. Inspiracija mu je bila legendarna “Fikreta” od Zabranjenog pušenja.
Međutim, korisnici Twittera nisu bili toliko šaljivi. Većina njih je izrazila veliko nezadovoljstvo zbog Magodine izjave.
“Koliko bezobrazan i operisan od realnosti moraš biti. Znaš li ti šta uopšte znači 300 KM prosječnom građaninu? Kako te stid nije”, “Kenane, ja u životu nisam probala ni alkohol ni cigare, a nisam ni u strankama da djeci mogu priuštiti što šta”, “I da roditelji pripreme 30-40 KM za dnevne karte, da ne propadne sezona” su samo neki od komentara bijesnih roditelja.
Jedna korisnica je ipak odlučila da se našali.

“Dragi Bravo, pričam na temu o kojoj nemam pojma. Jesam li ja Kenan Magoda?” napisala je.