Naslovnica Visoko Nastavljeni radovi u okviru projekta dogradnje gradske vodovodne mrežec

Nastavljeni radovi u okviru projekta dogradnje gradske vodovodne mrežec

U okviru projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko trenutno su aktuelni radovi u MZ Gračanica, a završetak radova prve faze vodosnabdijevanja se očekuje krajem ove godine.

Podsjećamo, radovi na realizaciji historijski važnog infrastrukturnog projekta za općinu Visoko, proširenja gradskog vodovoda, započeli su 14. augusta 2017.godine u visočkom naselju Prijeko (MZ Centar).

Radi se o jednom od najznačajnijih datuma za stanovnike općine Visoko, koji je kruna četverogodišnjeg rada i napora izvršne i zakonodavne vlasti na stvaranju preduvjeta za početak realizacije izuzetno važnog projekta, odnosno rješavanja pitanja vodosnabdijevanja za još 12 000 stanovnika općine Visoko.

Do kraja tekuće godine radovi na vodosnabdijevanju MZ Čekrekčije, Kula Banjer i Gračanica trebali bi biti finalizirani.

Paralelno sa navedenim aktivnostima, JKP “Visoko” d.o.o. Visoko nastavlja saradnju sa Općinom Visoko i konsultantima EBRD-a koja uključuje radove na proširenju i rekonstrukciji gradske vodovodne mreže.

Projekat vodosnabdijevanja za još 12 000 stanovnika naše općine riješit će jedno od najvažnijih pitanja, zadovoljavanje osnovne životne potrebe, te će istovremeno stvoriti i preduslove za daljnji infrastrukturni i privredni razvoj Visokog.