Naslovnica BiH „OVDJE ĆU SE ZAUSTAVITI, SIKTER…“: Društvene mreže gore, Damir Mašić poslao oštru...

„OVDJE ĆU SE ZAUSTAVITI, SIKTER…“: Društvene mreže gore, Damir Mašić poslao oštru poruku Draganu Čoviću…

Nakon najava Dragana Čovića o novo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, koji bi prema njegovim riječima trebala biti osoba iz HNS-a, oglasio se član Predsjedništva SDP-a BiH Damir Mašić.

„Konačno je red na sposobnog premijera kako god se on/ona izjašnjavali, a ne na nacionalističkog separatistu koji nije u stanju objasniti ni porijeklo svoje imovine. Ovdje ću se zaustaviti. Sikter“, poručio je Mašić.
Podsjetimo, Dragan Čović je jučer kazao da je on kao predsjednik HNS-a htio poslati svim drugima poruku da je u stanju osloboditi se pritiska zastupanja samo njegove, „stožerne stranke HDZ-a“ i onda s pozicije predsjednika HNS-a dati doprinos osnaživanju svih političkih opcija hrvatskog naroda u BiH koje su u zajedničkom projektu osiguranja legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

No, Čovićeva sujeta i kandidatura odane mu Borjane Krišto nije potvrda da će se lider HDZ-a BiH povući s političke scene.

Sve su glasnije spekulacije kako bi Čović zapravio bio zadovoljan jedino foteljom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koja bi prema nepisanom pravilu trebala pripasti nekome iz reda hrvatskog naroda.

Prema njegovim najavama to bi mjesto trebalo pripasti nekome iz HNS-a, a hoće li taj neko zapravo biti Dragan Čović, ostaje da vidimo.