Naslovnica Globus Plenković nazvao Milanovićevu kandidaturu cirkusom: Nećemo dopustiti da nas vrati u naručje...

Plenković nazvao Milanovićevu kandidaturu cirkusom: Nećemo dopustiti da nas vrati u naručje Rusije

Nije li ovo pokušaj da se Hrvatsku izvuče iz zapadne zajednice, EU i NATO-a, u partnerstvu sa SAD-om i vrati u naručje Rusiji, upitao je Plenković

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, kritikovao je najavu aktuelnog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o kandidaturi na izborima, odnosno ciljanju na mjesto premijera.

– Da bi cirkuska atmosfera bila jača, dok smo se vozili prema Osijeku, čuli smo da je Milanović odlučio ići na izbore sa SDP-om. Jeste vidjeli to? To je taj cirkus koji se nastavlja. Mislim da je to sjajno, konačno su maske pale, rekao je Plenković.

Potom je kazao da je Milanović “kalkulatorni kandidat”.

– Svi ćemo mu pokazati da će izgubiti i on i SDP po treći put. Postoje samo tri jasne poruke. SDP je nikad slabiji. Druga politička poruka je DORH. Ovako paničan potez radi samo neko ko je u velikom strahu, istakao je on.

Problematizirao je i odnose hrvatskog predsjednika sa Rusijom.

– Treća poruka, za koju se nadam da nije ključna, eto baš u vremenu kada se u Rusiji održavaju izbori. Nije li ovo pokušaj da se Hrvatsku izvuče iz zapadne zajednice, EU i NATO-a, u partnerstvu sa SAD-om i vrati u naručje Rusiji. Ako je, mi to nećemo dopustiti, zaključio je Plenković.