Naslovnica Top vijesti Uhapšen još jedan diler u Visokom: Specijalci mu upali u kuću, našli...

Uhapšen još jedan diler u Visokom: Specijalci mu upali u kuću, našli spid…

U skladu sa prikupljenim saznanjima policijski službenici su dana 1. decembra 2018. godine, prilikom kontrole u saobraćaju, izvršili pregled lica M.A., kod kojeg su pronađene četiri pvc kesice sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 1,60 grama.

U nastavku aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od strane navedenog lica, dana 19. decembra 2018. godine, službenici Policijske stanice Visoko su zajedno sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice, uz angažovanje policijskog službenog psa za otkrivanje narkotika, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, koji se nalaze u mjestu Kološići a koje koristi lice M.A., rođeno 1981. godine, iz Visokog. Izvršenim pretresom pronađeno je slijedeće:

jedan okvir od automatske puške, u kojem se nalazi municija kalibra 7,62 mm, digitalna vaga, pvc kutija u kojoj se nalazi praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 133,65 grama i dijelovi pvc kesa na kojim su se nalazili tragovi praškaste materije, koja asocira na opojnu drogu speed.

Nakon izvršenog pretresa u službene prostorije Policijske stanice Visoko je privedeno lice M.A., nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.