Naslovnica Top vijesti Uzmeš novac od građana kroz razne vrste nameta, a onda licemjerno istima...

Uzmeš novac od građana kroz razne vrste nameta, a onda licemjerno istima poklanjaš pelene i koncerte

Ovo nam izgleda kao još jedan pokušaj “političkog podmićivanja” građana. Kada je vidjela da gubi tlo pod nogama i da je se ljudi više ne plaše, posegnula je za poklonima.

Ovaj put riječ je o veoma podmukloj varijanti jer svi smo slabi na bebe novorođenčad i majke porodilje.
Zašto se gradonačelnica konačno ne počne baviti svojim poslom i zašto konačno ne počne rješavati nagomilane probleme građana?

Visoko od gradonačelnice očekuje da popravi greške koje je napravila, mada joj za to neće biti dovoljan ovaj ostatak mandata, jer toliko je štete napravila da ispaštamo svi.

Za početak neka npr. vrati cijene komunalnih usluga na nivo prije ovih drastičnih poskupljenja kojima nas je bez ikakve potrebe izložila, pa će građani, porodilje, majke i očevi imati dovoljno da sami sebi kupe šta im treba (još uvijek čekamo na javno upućeni zahtjev za smanje cijena komunalnih usluga).
Danas su građani Visokog dobili račune za vodu koji su značajno uvećani, tako da veliki broj domaćinstava plaća veće račune za vodu nego za električnu energiju.

Na žalost, na lokalnoj, režimskoj televiziji narodu se prezentiraju frizirane informacije kako nam je dobro, kako cijena priključka i potrošnje vode nije visoka, kako su trgovci koji prodaju robu na vašaru zadovoljni, jer su cijene zakupa štandova minimalne, itd.

Prave se eksluzivne vijesti o koncertima koje poklanja gradonačelnica i “ljubičanstveni” građanima grada Visoko od novca poreskih obveznika i s grbače građana Grada Visoko. Samo za muziku troši se oko 30.000 KM, a za pelene 20.000 KM, ostale “aktivnosti” da ne nabrajamo. Samo je koncert Harisa Džinovića koštao 9.000 eura, ostale da ne spominjemo. Dio je platio Grad, a za pokrivanje drugog dijela troškova su “zamoljeni” privrednicima da budu sponzori. Među njima ima i onih koji čekaju na razno – razne dozvole tako da su morali ili će morati platiti.

Računovodstveni certificirani standard u Gradu Visoko je, dakle, “uzmeš novac od građana kroz razne vrste nameta, a onda licemjerno istima poklanjaš pelene i koncerte”.

Ovdje je jasno da se radi o klasičnoj zloupotrebi političkog marketinga. Uplašena zbog debakla koji će doživjeti iduće godine, a koji je uzrokovan prije svega lošim rezultatima njene bahate politike, gradonačelnica je već krenula u kampanju. Nemamo ništa protiv, samo ne preko leđa naroda!

Pa će ispasti, da ni ovaj put gradonačlenica nije potrošila ni 1 KM za njenu kampanju. Zato njoj ne treba finansiranje političkih stranaka, jer “ljubičanstvene” i svoj nezavisni projekat kroz sve navedeno upravo finansiraju na račun budžeta i na grbači naših građana.

“Lijepo” smišljeno, nema šta.

Visoko zaslužuje i može, puno, puno bolje!

OO SDA Visoko