Naslovnica Visoko Zavičajnom muzeju Grada Visoko dodijeljena finansijska sredstva u iznosu od 95.000,00KM za...

Zavičajnom muzeju Grada Visoko dodijeljena finansijska sredstva u iznosu od 95.000,00KM za podizanje kvaliteta turističke ponude

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas su potpisani ugovori sa Zavičajnim muzejom Visoko kojima su predviđena finansijska sredstva za sufinansiranje projekta stalne postavke I faza, kao i izdavanje kulturno – historijske monografije.

Sporazumima je predviđeno 80.000 KM za projekat „Stalna postavka JU „Zavičajni muzej“ Visoko – Projekat enterijera“, te 15.000 KM za izdavanje kulturno – historijske monografije „Visoko i okolina kroz historiju II – Osmanski period“.

– U pitanju su sredstva kojima će muzej napokon krenuti u realizaciju implementacije stalne postavke, a to je jedan od glavnih preduslova samog opstanka ove kulturne institucije. Također, nakon realizacije kompletnog projekta dobit ćemo i konkretan turistički proizvod koji će značajno obogatiti turističku ponudu Grada Visoko – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Ugovor je uime Zavičajnog muzeja Visoko potpisala direktorica Đenana Ganić koja je naglasila kako se radi o projektu o kojem se godinama govori i koji će napokon biti i realizovan. Pored ovog dijela razgovarano je i o monografiji koja je od posebnog značaja za Visoko i koja bi svjetlo dana trebalo da ugleda 25.novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.