Naslovnica Top vijesti Zbog podjele satirične fotografije sa popularne stranice “Raja sa biroa” na kojoj...

Zbog podjele satirične fotografije sa popularne stranice “Raja sa biroa” na kojoj je bila Bisera Turković, protiv dva policajca pokrenut interni postupak; Prijavila ih radna kolegica

Zbog podjele fotografije sa popularne Facebook stranice “Raja sa biroa” koja se na zanimljiv i humorističan način bavi svakodnevnim dešavanjima, protiv dvojice policijskih službenika Jedinice za neposredno osiguranje VIP osoba, pokrenut je interni postupak.

Naime, njih je prijavila radna koelgica (identitet poznat redakciji) kojoj je zasmetalo što su njene kolege podijelile i komentarisale predmetnu fotografiju. Riječ je zapravo o fotografiji koja je nastala kao rezultat gostovanja Bisere Turković na televiziji Hayat, u kojem je davala krajnje bezobzirne izjave na račun građana.

Podsjetimo Turković je pored brojnih drugih gluposti, na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, odgovarila da “niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede”.

“Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, ocjenila je ministrica.

Dodala je da nju u Sjednjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi “šatore oko State Departmenta u Washingtonu, u koje su smješteni beskućnici”.

“Vi ovdje oko Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH i parlamenata nemate šatore s beskućnicima”, konstatovala je.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

“Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda mi imamo solidan život”, zaključila je tada Turković.

Cijela bh. javnost bila je pod utiskom ovakvih izjava ministrice vanjskih poslova, a nastao je i niz satiričnih fotografija. Jednu od njih podijelili su i policajci (identitet poznat redakciji).

Nakon što su to uradili, prijavila ih je njihova radna kolegica koja je “smatrala da ovakav način objavljivanja i komentarisanja na društvenim mrežama je neprofesionalano i da može naškoditi ugledu Direkcije”.

U svojstvu osumnjičenog jedan od policajaca u svoju odbranu izjavio je da je navedeni post “prenio sa stranice “Raja sa biroa” iz razloga što je satiričan i da nije imao namjeru vrijeđati nikoga, te da nije istupao kao policijski službenik.”