Naslovnica BiH Zelenika: Čović me skoro rasplakao, ‘čuvajte Republiku Srpsku’ iz koje je prognano...

Zelenika: Čović me skoro rasplakao, ‘čuvajte Republiku Srpsku’ iz koje je prognano 220.000 Hrvata

Dijana Zelenika, bivša zastupnica Predstavničkog doma PSBiH dala je osvrt na govor Dragana Čovića pred Narodnom skupštinom RS-a.
“Jučer me skoro rasplakao prvi u Hrvata svojim emotivnim riječima:” Čuvajte Republiku Srpsku”! iz koje je prognano 220 tisuća Hrvata. I sama svladana emocijama nisam odmah razumjela da li poziva svog druga Mileta da čuva ovih preostalih 2,4% Hrvata u RS-u po zadnjem popisu, ili danas još puno manje, ili ga tapše po leđima da nastavi protjerivanje i ovih preostalih, da bi mu bilo veće biračko tijelo. Kad sam se malo pribrala od nadošlih emocija shvatila sam da se akademik ne brine za Republiku Srpsku niti za Hrvate u tom entitetu, nego za Srbe u Federaciji čiji mu glasovi sa glasovima prognanih trebaju.

“Pobogu, izborna je godina pa valja malo i suza proliti za glasove i udaljavanje od Izbornog zakona za koji se tobože bori, iako bi njemu najviše naštetio. Naime, prihvaćanje navedenog zakona izbilo bi mu glavno oružje iz ruku jer Hrvati više ne bi bili ugroženi od Bošnjaka i građanske države pa bi mogli birati najbolje između sebe.”

Ne bi bilo potrebe za homogeniziranjem nacionalnog bića i kako rekoše stranci a ponovi nedavno biskup Komarica:

“Da na izbornu listu stavite kravu, narod bi zaokružio kravu”!

– A moje pretpostavke bi se mogle ostvariti jer se bliže Lipanjske zore pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja!”, napisala je Zelenika.