Naslovnica Globus Ana Brnabić mandatar za sastav nove vlade Srbije

Ana Brnabić mandatar za sastav nove vlade Srbije

Ana Brnabić mandatar za sastav Vlade Srbije, rekao je predsjednik Srbije.
Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsjednik Srbije predložio kandidata za predsjednika Vlade.

Kazao je da će njen mandat u vladi biti ograničen.
Vučić je rekao da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana u narednih 20 dana. Kazao je da će biti velikih promjena u vladi i da su pred Anom Brnabić veliki zadaci i važno je da se na to koncetrišemo.

Dodao je da je Ane Brnabić za mandatara izabrana dogovorom.

“Ovo je naš dogovor, i Ane, i Miloša Vučevića i Siniše Malog. Kod nas nema trzavica, svađa, problema. Mi smo za ovo vrijeme postali prijatelji i dobro znamo šta radimo i koliko je važno da sačuvamo stabilnost države u ovom trenutku”, rekao je Vučić.

On je naveo i da će Miloš Vučević, za kojeg je i ranije rekao da će svakako biti u vladi, unijeti dodatnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, i pripremiti se za neki budući period, za neku značajniju državnu funkciju, kao i Siniša Mali.

“U Anu Brnabić imam bezgranično povjerenje. Ona je pokazala marljivost. Jedan od razloga, kada sam konačno odlučio, bio je što je jedan od narodnih poslanika rekao da je za nas problem da izaberemo Anu, jer je satanizovana. Tog trenutka sam odlučio da nju izaberemo. Zato što je satanizovana, a satanizovali su je najgori u Srbiji”, rekao je Vučić.