Naslovnica BiH “Bošnjaci i Nijemci žele oprati svoju zločinačku prošlost” – Dodik ponovo negirao...

“Bošnjaci i Nijemci žele oprati svoju zločinačku prošlost” – Dodik ponovo negirao genocid, a onda su krenuli komentari…

Guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a bošnjački političari u BiH trajno će urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima, poručio je predsjednik RS-a

Nakon što su objavljeni dijelovi Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se početkom maja naći na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija oglasio se i Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i ponovo, po ko zna koji put, negirao genocid. Usput je izvrijeđao Bošnjake, Nijemce i međunarodnu zajednicu.

“Guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a bošnjački političari u BiH trajno će urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima. Potpunom zloupotrebom i privatizacijom institucija od strane Bošnjaka, sponzorisanih od Njemačke, pokazuju da BiH ne može preživjeti ovu podvalu u vezi sa Srebrenicom”, objavio je Dodik na X-u te nastavio – u svom stilu:

“Sve u vezi sa Srebrenicom je jedan politički projekat koji treba trajno da obilježi srpski narod, a istorija će pokazati da li je to projekat bivšeg predsjednika Amerike Bila Klintona i tadašnjeg bošnjačkog lidera u BiH Alije Izetbegovića.

Srbi ne smiju da nasjedaju na ove provokacije bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada, koji su i tada, a i sada, imali za cilj satanizaciju srpskog naroda. Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica bila dogovor Alije Izetbegovića i Bila Klintona. Ni u tom smislu događaji u Srebrenici ne mogu se po međunarodnom pravu okarakterisati kao genocid.

Bošnjaci i Nijemci prvenstveno, koji žele da operu svoju zločinačku prošlost, sada žele političkim nasiljem da nametnu to pitanje. Mi Srbi kažemo da to nije bio genocid i da ne prihvatamo nikakve rezolucije niti platforme.

Kao nacija treba da odbacimo nametanje ovog pitanja, da mu ne dajemo nikakvo pokriće. Za Srbe to nije bio genocid i apsolutno treba odbaciti bilo kakvu spekulaciju o tome”, zaključio je predsjednik manjeg bh. entiteta.

Nacrt Rezolucije ogenocidu o Srebrenici objavio je i Ivica Puljić, dugogodišnji bh. novinar i dopisnik Al Jazeere iz Washingtona te poručio kako je sad jasno da su Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vrištali u prazno.

Istovremeno je najavio da Rezolucija u UN stiže na na kada su Vučićevi i Dačićevi “specijalci” izbačeni iz Sarajeva, a grad spašen od okupacije i pokolja.

Na Dodikovu objavu uslijedili su brojni komentari, pa mu je tako Dragan Bursać, novinar i kolumnista iz Banje Luke, poručio: “Milorade, Rezolucija o Srebrnici je civilizacijski akt. A upravo tvoj način razmišljanja govori i zašto je genocid počinjen i zašto srpski narod (u većini) nema snage da se suoči sa istinom. I upravo zato Rezolucija!”, a jedna pratiteljica je objavila snimak Dodika koji je svojevremeno nedvosmisleno priznao genocid.

“Kakva crna nacija Mile? Nacija je u toj istoj Njemackoj, baustela zbog tvoje “zastitničke” strategije”, ” Rezolucija je odgovor na vaše kontinuirano negiranje genocida, vrijeđanje, 9. januar i vaše pljuvanje po ljudima vlastite zemlje. Sramite se. I nadam se da će rezolucija proći velikom većinom”, ” Prva tragedija svakog balkanskog naroda nastala je onda kada su pojedinci dali sebi za pravo da se identifikuju kao legitimni predstavnici čitavog jednog naroda. A druga tragedija je nastala onda kada je nastao pokušaj da objasne da čitav civilizovan svijet nije u pravu”, “Niste znali da su se Alija i Bill dogovorili da Vojska Republike Srpske i ostali pomagaci pobiju hiljade u Srebrenici??! To onda znaci da je VRS bila strana u dogovoru?”, “Ti se, Mile, fakat ništa više ne pitaš. Niti ko više pridaje pažnju šta urlaš i laješ. Dogovor o kojem pričaš jeste potreban i važan, ali s tobom i tvojim podguznim muhama se neće praviti. Jbga, oholost te sje**la”, “Kome je bolan važno šta ti misliš, pogotovo što ti se obruč steže…”…