Marketing

Debitant u fudbalskoj A-reprezentaciji Bosne i Hercegovine i napadač njemačke Herthe Haris Tabaković izjavio je da je sretan da je konačno u nacionalnom timu i da je spreman dati maksimum u bh. dresu.

Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine okupili su se na pripremama na Ilidži uoči preostale dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Novinarima se obratio debitant u reprezentaciji Tabaković i istakao da mu je čast nastupiti u dresu BiH.

Nema pritiska
“Nemam nikakav pritisak, sretan sam i ponosan da sam tu i došao sam da osjetim reprezentaciju. U glavi mi je samo prvi trening i onda će doći i utakmica da dam sve od sebe“, kazao je Tabaković.

Rekao je da je veoma sretan i zahvalan što su riješene sve administrativne procedure za njegov nastup u reprezentaciji BiH.

“Bilo je puno razgovora i sve je lijepo prošlo. Zadnje mjesece i godine sam mnogo radio da budem ovdje. Sretan sam i jedva čekam da krenemo sa treninzima“, istakao je Tabaković.

Tabaković je kazao da su očekivanja prisutna, ali da je dovoljno iskusan da se nosi s tim.

“Igrač sam koji živi od ekipe i kojem trebaju pasovi saigrača. Došao sam da uživam i dam svoj maksimum pa ćemo vidjeti“, rekao je Tabaković i dodao da će na treninzima biti maksimalno požrtvovan da bi zadobio povjerenje selektora Save Miloševića i zaigrao na utakmici.

Nema Džeke – Pjanića
Bosna i Hercegovina koja je izgubila šansu da se kroz kvalifikacije plasira na UEFA EURO 2024, u 9. kolu grupe ”J” 16. novembra gost je Luksemburga, dok će tri dana kasnije u posljednjem 10. biti domaćin Slovačkoj u Zenici.

U posljednja dva kvalifikaciona meča Milošević neće moći računati na kapitena Edina Džeku (zamolio da ga poštedi), te povrijeđene Miralema Pjanića i golmana Ibrahima Šehića.

Šansu za plasman na UEFA EURO 2024 Bosna i Hercegovina će tražiti u martu kroz baraž koji je izborila trijumfom u Ligi nacija ”B”.