Naslovnica Magazin Hrvatski predstavnici s Eurosonga stižu u Sarajevo: “Mama ŠČ” na BaŠČaršijskim noćima

Hrvatski predstavnici s Eurosonga stižu u Sarajevo: “Mama ŠČ” na BaŠČaršijskim noćima

Riječka grupa Let 3 stiže u Sarajevo, a nastupit će prvog jula u Bosanskom kulturnom centru u okviru Baščaršijskih noći.

Nakon što je prethodno najavljeno da upečatljivi sastav, koji je svojim jedinstvenim nastupom i pjesmom “Mama ŠČ” osvojio srca gledalaca muzičkog takmičenja Eurosong, nastupiti na Mostar Summer Festu – objavljeno je da stižu i u glavni grad Bosne i Hercegovine.
Na promotivnom plakatu istaknuto je da Let 3 dolazi na BaŠČaršijske noći 2023. godine te da će nastupiti u Bosanskom kulturnom centru.

Dok će u Mostaru pjevati 30. juna, u Sarajevo stižu samo dan nakon toga.

“Pred nekoliko dana smo se vratili iz Liverpoola i dojmovi se još nisu u potpunosti slegli. Mislimo da smo pokazali da dobro funkcioniramo i na takvim velikim pozornicama i u malim “rupa” klubovima i to nas jako veseli. Naše pravo lice je ono koje daje sve od sebe i uživa na svakoj pozornici bez obzira na gabarite”, poručili su najavljujući nastup u Mostaru.

Govoreći o traktoru kojeg spominju u pjesmi, a koji je istovremeno obilježio njihov nastup te su kupili jedan primjerak poručili su: “Naš zlatni traktor je naš ponos i naše oružje protiv ljudske gluposti. Ide na struju tako da je obziran i prema prirodi. Nema cijene koju ne bi platili za njega. Zašto bi tako lijepe stvari bile samo privilegija tzv. elita? Mi smo za to da je svima dostupno zlato, pa tako i punkistima i alt rokerima”.