Naslovnica BiH Neka dobro paze i neka se ne igraju! Poruka za Tegeltiju, Turkovićevu,...

Neka dobro paze i neka se ne igraju! Poruka za Tegeltiju, Turkovićevu, Košarca i ostale

Predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović poručio je da se od Savjete ministara traži da u tajkunske džepove stave skoro sto miliona KM.
– Neka dobro paze i neka se ne igraju. To je jedina poruka koju imam za Tegeltiju, Turkovićevu, Košarca i ostale znane i neznane članove Savjeta ministara BiH, od kojih direktor Uprave za indirektno oporezivanje traži da prekrše odluku Parlamenta i kupovinom zgrade za potrebe te institucije u tajkunske džepove stave skoro sto miliona KM, višestruko više nego što je odobreno. Svi koji se vode tom mišlju, neka se sjete da postoji i krivična odgovornost i da nepoštovanje odluka parlamenta i kršenje Krivičnog zakona podrazumjeva i mogući odlazak na Tunjice, u Zenicu, Foču, novi moderni zatvor u Istočnom Sarajevu, a postoje i drugi legitimni oblici pritiska, koje ćemo rado upotrijebiti u borbi protiv tog koruptivnog klana, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović za analizu na koju se poziva Uprava za indirektno oporezivanje, kojom se tvrdi da je cijena sporne zgrade u centru Banjaluke niža od tržišne, kaže da je klasično vrijeđanje inteligencije:

– Čini se da su tu analizu vršili SNSD-ovi tajkunski „stručnjaci“, pa su se vodili tržišnom cijenom nekretnina u Monte Karlu, sa čim, poznato je, imaju dosta iskustva. UIO na raspolaganju ima 37, 9 miliona KM, što je sasvim dovoljno novca da se kupi savremena zgrada. Ne zanimaju me njihovi talovi, dilovi i ugrađivanja, samo ću ponoviti još jednom: za Savjet ministara je Parlament uprava, a mi smo im naložili da ponište javnu nabavku kojom bi iz budžeta izvukli desetine miliona KM. Ukoliko u što skorijem roku ne postupe tako, neka budu spremni i da snose ozbiljne krivične posljedice.