Naslovnica Top vijesti Nikšić: Vratit će se na vlast oni koji su 2014. godine osigurali...

Nikšić: Vratit će se na vlast oni koji su 2014. godine osigurali da BiH ima veću prosječnu platu od Srbije

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, vezano za poređenje prosječnih plaća u Srbiji i BIH.

„Vidim da se predsjednik iz komšiluka posprdno izražava u odnosu na Bosnu i Hercegovinu. Kakvu vlast imamo sasvim je jasno da osim sprdnje ništa drugo ne možemo ni očekivati. Problem je što nas on kao predsjednik druge države ponižava ukazujući na pogubne rezultate vladavine SDA – HDZ – SNSD.

Kako Vučić kaže brojke su neumoljive. Naravno nakon usporedbe kako je 2014. godine prosječna plata bila manja za 44 eura u odnosu na BiH, a danas je veća u Srbiji za 73 eura. Pohvalio se Vučić razlikom od 119 eura u njihovu korist posljednjih sedam godina, devet puta većim stranim investicijama i zaprijetio nam šta nas čeka s ovom vlašću u oktobru. Nažalost ne mogu osporiti brojeve jer su kako je rekao neumoljivi. Ali da ga rasteretim neka se on ne brine za Bosnu i Hercegovinu i naše ljude.

Ne treba nam on otvarati oči, progledali su i naši ljudi. Usprkos svemu onome što Bosnu i Hercegovinu čeka ove zime zbog nesposobne i korumpirane vlasti u oktobru ipak, nakon izbora, sviće dan.

Vratit će se ponovno oni koji su do 2014.godine osigurali već prosječnu platu u Bosni i Hercegovini nego u Srbiji. Nakon toga neće naši ljudi dugo čekati da opet imamo bolji standard, veću prosječnu platu, te da nas neće zaobilaziti strane, ali i domaće investicije.

Naravno neka se ne brine, kao dobre komšije i susjedi mi Srbiji također želimo da se razvijaju i dobiju vlast koja će voditi brigu o svojim građanima kao što će dobiti naša Bosna i Hercegovina“, naveo je Nikšić.