Naslovnica Visoko Nova blamaža znači samo jedno: RK Bosna je zreo za ozbiljne promjene

Nova blamaža znači samo jedno: RK Bosna je zreo za ozbiljne promjene

Rukometni klub Bosna Visoko simbol je ovog grada. Titule šampiona BiH i Kupa s kraja 90-ih prošlog stoljeća sada su već davno osvojene, a ovaj klub u sezoni 2023/24. igra u Prvoj ligi FBiH – grupa Jug ili u prevodu u najnižem rangu takmičenja.

Ono što je još bolnije i poniznije jeste da će Bosna i naredne sezone igrati u ovoj ligi. To se nikada nije desilo, do ove godine.
Odgovornost za sramotno i sramno odnošenje prema grbu kluba i grada Visokog moraju snositi svi.

Nema nedodoriljivih i svi oni koji su u ove dvije sezone, kada se ispalo iz Premijer lige nakon 10 kola i kada će se osvojiti 4. mjesto u 2. rangu, moraju pokazati mrvu dostojanstva i obraza i dići sidro iz kluba. Potrošiti 400.000 KM novca iz budžeta, dakle novca građana Visokog, da na Bosni u Premijer ligi nabijaju gol-razliku i da u federalnoj ligi poluamaterske ekipe, uz dužno poštovanje prema svima, ismijavaju Bosnu.

Za ovo su krivi svi koji su u klubu i vrijeme je da se sve iz korijena promijeni i da dođu oni koji iza sebe u modernom rukometu imaju titule, rezultate, medalje, vrhunske mečeve, vrhunske organizacije, a ne oni koji prodaju maglu. Rezultati govore o stručnosti, organizaciji i želji da se klub što bolje predstavi. Visoko zaslužuje bolju Bosnu, a ne ovakvu i jadnu, koja na svoj 70. rođendan ne igra Kup Bosne i Hercegovine.
Kao što smo na Visoko.co.ba već pisali: Rukomet rukometašima!

Što bi rekli Splićani:
Džango, Faruk H, Faruk V. i Harune vrime je!

visoko.ba