Naslovnica Top vijesti PRESS SAZNAJE / Ko je momak kojeg je pretukao nasilnik Zoran Čegar...

PRESS SAZNAJE / Ko je momak kojeg je pretukao nasilnik Zoran Čegar zloupotrebljavajući policijsku uniformu? Sin je jednog od najmlađih pripadnika Armije RBiH, unuk poginulog borca Armije RBiH

Nakon što je policajac Zoran Čegar pretukao radnika na parkingu uz prećutnu podršku još dvojice uniformisanih kolega, to mu nije bilo dovoljno, pa je na račun momka kojeg je udarao iznio niz lažnih tvrdnji. On ga je naime nazvao kriminalcem, narkomanom, te je u više javnih nastupa mu i zaprijetio, a kako nezvanično saznajemo, prijetnje je uputio i putem posrednika.

Umjesto barem izvinjenja, i momku kojeg je pretukao, ali i javnosti koja je vidno uznemirena, Čegar je potvrdio svoje nasilničko ponašanje, tj. počinjeno krivično djelo, izjavuljujući više puta, dan nakon objavljenog snimka da mu je žao što nesretnog momka “nije demolirao/zgazio”.

A ko je zapravo momak nad kojim je demonstrirao silu Zoran Čegar?

Radnik na parkingu (identitet poznat redakciji) koji je sa rukama u džepovima primio tri udarca u predjelu glave od Zorana Čegara, stalno je zaposlen na ovim poslovima već nekoliko godina.

Sin je jednog od najmlađih pripadnika Armije RBiH, koji se pridružio odbrani domovine kao maloljetnik, a unuk poginulog borca Armije RBiH.

Kako saznajemo od njihovih bliskih prijatelja, nakon brojnih prijetnji iznesenih što u javnosti što lično, njegov otac ozbiljno se zabrinuo za sigurnost svog sina, ali i svih ostalih članova porodice. Njegov sin, pretučeni mladić, nalazi se u teškom psihičkom stanju i strahuje od svih narednih mogućih dešavanja.

Roditelje ovog momka, koji ima još i brata i sestru posebno je uplašila prijetnja Čegara “Tražili su rat, dobit će džihad”, obzirom da se ovako iznešene riječi mogu odnositi na bilo šta, pa osim toga što se boji za sigurnost, strahuje i za egzistenciju, te se boji da bi sinhronizovanim djelovanjem i osvetom i ona mogla biti ugrožena.

U međuvremenu, kako saznajemo prijetnje i pritisci na pretučenog momka se nastavljaju. Roditelji računaju na pomoć nadležnih, ali i medija za koje vjeruju da neće dozvoliti da se slučaj zataška.

Također, porodica se, kako saznajemo obratila pismeno za zaštitu Komisiji za sigurnost Skupštine Kantona, MUP-u KS i Vladi Kantona Sarajevo.