Naslovnica Sport Problemi za Slobodu: Uprava tima sa Tušnja podnijela ostavku

Problemi za Slobodu: Uprava tima sa Tušnja podnijela ostavku

Na sjednici Skupštine FK Sloboda Tuzla koja je počela 7. decembra 2023. godine u zgradi Privredne komore u Tuzli, a na kojoj je prisustvovalo 26 članova, predsjednik Upravnog odbora tima sa Tušnja, Senad Mujkanović sa ostatkom članova upravnog odbora, podnio je neopozivu ostavku. Tako je raspušten kompletan Upravni odbor FK Sloboda Tuzla.

“Mujkanović je nakon opširnog obrazloženja Izvještaja Upravnog odbora članovima Skupštine za proteklih pet mjeseci, predsjedniku Skupštine FK Sloboda Tuzla pismenim putem uputio neopozivu ostavku koja je proizašla zbog nedostatka komunikacije, razilaženjem stavova u vezi sa zacrtanim ciljevima i velikog pritiska na rad Upravnog odbora.”, navode iz Slobode.

Dosadašnji predsjednik Senad Mujkanović na sjednici je obrazožio izvještaj Upravnog odbora za protekli period, a nakon toga je predsjedniku Skupštine podnio neopozivu ostavku.

Nakon sjednice je istakao kako je ona proizašla zbog nedostatka komunikacije i razilaženja u stavovima.

Tuzlanski velikan je prvi dio polusezone završio kao šampion jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH i nalazi se pred povratkom u elitni rang takmičenja.