Naslovnica Biznis Upriličena degustacija prve bh. tvornice sladoleda

Upriličena degustacija prve bh. tvornice sladoleda

Otvaranje tvornice i proizvodnja sladoleda imaju ključnu ulogu u poticanju razvoja Posavskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine
U Zenici je danas priređena promocija i degustacija sladoleda Magic Ice, prve tvornice sladoleda u Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom firme Yimor.

Kako saznajemo, uskoro će svi ljubitelji ove slasice moći uživati u njoj.

Tvornica sladoleda Magic Ice je prve radove započela 2023., a svoje poslovanje u BiH će utemeljiti na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi.

Očekuje se da će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Degustacija je upriličena danas, na otvaranju marketa MEGA Diskont, koji posluje u okviru iste grupacije. Ovo je 51. maloprodajni objekat ove kompanije koja se ubrzano širi.

Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, naglašava kako je nova investicija u prvu tvornicu sladoleda u BiH dio strategije Yimora i okretanja domaćoj proizvodnji te jačanju ukupne proizvodnje u BiH, koja će u podršci i sinergiji s trgovinom i daljnjim otvaranjem maloprodajnih jedinica, imati snažan efekt za novi rast kompanije.

Otvaranje tvornice i proizvodnja sladoleda imaju ključnu ulogu u poticanju razvoja Posavskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Kroz stvaranje radnih mjesta, lokalnu saradnju i ekonomske prilike, tvornica Magic Ice će doprinijeti rastu i prosperitetu regije, istovremeno podržavajući privredni razvoj zemlje.

BiznisInfo.ba je ranije pisao da je investicija u tvornicu sladoleda vrijedna 15 miliona KM.