Naslovnica Top vijesti Haos u prihvatnom centru Blažuj: Izrečena mjera protjerivanja za šest državljana Afganistana

Haos u prihvatnom centru Blažuj: Izrečena mjera protjerivanja za šest državljana Afganistana

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o licima koja se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnim posjedovanjem oružja i drugih nedozvoljenih sredstava, danas su inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu lica i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.
Tom prilikom, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Predmetnim licima određena je i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi, ali i bezbjednosti unutar privremenih prihvatnih centara.