Naslovnica Sport Naredne sedmice počinje novogodišnji turnir u Visokom

Naredne sedmice počinje novogodišnji turnir u Visokom

Lagano se bliži sportski spektakl za malonogometne sladokusce. Od 24. do 29. decembra KSC „Mladost“ Visoko je organizator Novogodišnjeg malonogometnog turnira.

Izvlačenje grupa biće održano 22.decembra u 15:00 sati, a na turniru će nastupiti 30 ekipa iz Visokog, Sarajeva, Vogošće, Zenice, Kaknja, Olova, Konjica, Breze i Kiseljaka. Svaka ekipa maksimalno može imati dva igrača koji nastupaju u Premijer futsal ligi BiH.

U sklopu turnira odigrat će se i turnir pjetlića, gdje će uzeti učešće ekipe iz Sarajeva, Visokog, te akademija Juventusa. U revijalnom djelu nastupit će i šest ekipa veterana i to ekipe Željezničara, Slavije, Sašk Napretka, Rudara iz Breze, visočke Bosne i Mladosti Doboj Kakanj.

Nagradni fond turnira je 8.000 KM, počasni gost će biti legendarni golman Željezničara Dragan Škrba. Arbitarski triling i ove godine će biti Zrnić-Begić-Beganović, a novost je da nema nosilaca grupa i “povlaštenih” timova. Ekipa mora prijaviti 10 igrača s mogućnošću dodavanja dva igrača od eliminacione faze.

Kotizacija po ekipi iznosi 300 maraka, dok će cijene ulaznica iznositi 2 KM, a za finalni dan 3 KM.