Naslovnica Top vijesti SDA ZDK pokrenula konsultacije o formiranju Vlade ZDK

SDA ZDK pokrenula konsultacije o formiranju Vlade ZDK

Nakon što su u velikoj mjeri prebrojani glasovi u ZDK definitivno je, a i očekivano, da SDA ZDK ostaje dominantno najveća politička stranka u ZDK. Uzimajući u obzir volju građana kantona koji su povjerili veliku podršku SDA, Kantonalni odbor SDA ZDK pokrenuo je konzultacije o formiranju nove vlade kantona.

Proteklih nekoliko dana obavljeni su vrlo konstruktivni i korektni razgovori s potencijalnim partnerima u budućoj skupštini većine, a sve s ciljem što bržeg formiranja nove Vlade ZDK pred kojim je ogroman posao -nastaviti putem dosadašnje kantonalne vlade predvođene SDA u realizaciji postojećih, ali i implementaciji drugih projekata. bitnih za bolji život svih građana u ZDK.

– Građani ZDK prepoznali su kvalitetan rad SDA Vlade ZDK u protekle četiri godine i svojim glasovima nam dali zadaću da iu pored mandata nastavimo predan rad na stvaranju boljih uvjeta za život na svakom pedlju ZDK. Mi kao ozbiljna stranka ćemo, zajedno sa našim partnerima u vladi, sigurno na najbolji način odgovoriti našim sugrađanima. Čekamo potvrdu rezultata CIK-a, a nakon toga ćemo poduzeti i konkretne korake u formiranju nove Vlade ZDK koju će iu naredne četiri godine predvoditi SDA kao najveća politička partija u našem kantonu, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Prema preliminarnim rezultatima SDA ZDK na području ZDK za sve nivoe vlasti ima daleko najveći broj glasova, što garantira da će SDA ZDK u narednom mandatu participirati s većim brojem zastupnika na državnom i federalnom nivou koji će također imati zadatak da rade na stvaranju boljih uvjeta za građane. ZDK.

KANTONALNI ODBOR SDA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA