Naslovnica Globus Otkriveno ko su narko kriminalci iz BiH koji su skrivali marihuanu, kokain,...

Otkriveno ko su narko kriminalci iz BiH koji su skrivali marihuanu, kokain, heroin i 1910 komada streljiva!

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor dvojici državljana BiH koji su pod sumnjom da pripadaju tamošnjoj narkobandi uhićeni u utorak u stanu na Srednjacima gdje im je pronađen heroin, kokain i marihuana za preprodaju te više komada streljiva.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je dvojcu određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mediji pišu da je riječ o Edinu Baliću koji se smatra jednim od najbližih suradnika narkobosa Dine Muzaferovića Cezara te Adnanu Žiliću. Mediji dodaju da je Balić u bijegu jer ga se povezuje s likvidacijom svjedoka pokajnika u aferi Escobar, prenosi Hina.

Uhićenje je komentirao hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je u srijedu istaknuo da hrvatska policija već niz godina surađuje s kolegama iz susjedstva te je kao nositelj borbe protiv organiziranih kriminalnih skupina vrlo učinkovita u njihovom razbijanju.

Policija je u srijedu priopćila da je nakon kriminalističkog istraživanja spomenuti dvojac u dobi od 38 i 32 godine kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su da su na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke.

Temeljem sudskog naloga policija je, naoružana dugim cijevima, pretražila stan i garažu te pronašla ukupno 56,1 gram kokaina i 39,8 grama heroina uz 699 grama punila za miješanje radi povećanja mase, 229,9 grama marihuane i pet vaga za precizno mjerenje težine.

Policija je pronašla i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jednu elektrodetonatorsku kapislu zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom, navodi Hina.