Naslovnica Sport Ibričić sudiji Musi: Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam...

Ibričić sudiji Musi: Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš dijete, zato pripazi!

U službenom glasniku Fudbalskom saveza Bosne i Hercegovine danas su objavljene odluke Disciplinske komisije zbog kršenja disciplinskog pravilnika.

Od ranije je poznato da su FK Sarajevo zbog dešavanja na utakmici Kupa BiH protiv Borca oduzeta tri boda, da je klub zaradio i novčanu kaznu, a da su sankcionirani i pojedinci – Senijad Ibričić, Ismir Mirvić i Simon Rožman.

FSBiH je u svom zvaničnom dokumentu precizirao šta se tog dana događalo na najvećem bh. stadionu, prenosi Faktor.

Senijad Ibričić je prije početka revanš-utakmice četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, na način da je oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: “Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!” – nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice – piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH.

Dalje se navodi da je Ibričić u prvoj minuti nadoknade utakmice ustao s klupe za rezervne igrače službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike “Idemo napolje”, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren za igru, usljed čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena.

Ibričiću je kao drugom pomoćnom treneru u skladu s članom 35 Disciplinskog pravilnika FSBiH izrečena jedinstvena kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od sedam mjeseci i novčana kazna od 3.000 KM.