Marketing

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastupiće na ATP Cupu, koji će u januaru biti održan u Sydneyu, uvjeravaju organizatori. Te vijesti sugerišu da bi Đoković vrlo lako mogao da nastupi u Melbourneu nedugo potom na prvom Grand Slamu sezone – Australian Openu.
Velike nedoumice u vezi sa tim da li će se Đoković boriti za svoj jubilarni deseti AO nastale su zbog činjenice da svi teniseri koji će doputovati u Australiju moraju da budu vakcinisani protiv virusa korona, kako bi nastupili. Đoković prethodnih mjeseci nije želio da otkrije da li je vakcinisan.

Na zvaničnoj web-stranici ATP, na kojoj se najavljuje 16 reprezentacija koje će se takmičiti za osvajanje ATP Cupa, stoji sljedeće:

„Srbija, koju će predvoditi prvi reket svijeta Novak Đoković, takmičiće se u grupi A zajdno sa Norveškom, Čileom i Španijom. Prije dvije godine Srbija je osvojila premijerno izdanje ATP Cupa pobjedom nad Španijom u finalu.“
Kako bi Đoković bez vakcine zaigrao u Sydneyu na ATP Cupu, potrebno je da dobije posebnu dozvolu vlade, a potom boravi 14 dana u karantinu po slijetanju u Australiju. Ista opcija ponuđena je i organizatorima AO u Melbourneu, ali se rukovodstvo ovog Grand Slam turnira odlučilo da nastup u „Melbourne Parku“ dozvoli samo vakcinisanim takmičarima i navijačima. To je u više navrata nedvosmisleno ponavljao prvi čovjek AO Craig Tiley.

Takođe, na sajtu ATP među španskim teniserima nema šestog igrača planete i osvajača 20 GS titula – Rafaela Nadala.